comment 0

Rauhallista joulua!

Tuomioistuimet ja toimistot ovat hiljenneet. Hento lumipeite valaisee maisemaa. Loputon joululaulujen soittolista pyörii taustalla. Seuraavaksi olisi vuorossa lohen graavaaminen. Kinkun taidan paistaa huomenna. Laatikot otin valmiina. Lasten lahjat paketoin perinteisesti aattoyönä.

Tälläkin kertaa kävi niinkuin aina. Ajattelin juhlia pienesti, kun joulutunnelmaan ei ole ollut edes aikaa virittyä arjen kiireiden vuoksi. Pysyin hyvin suunnitelmassa tähän päivään saakka. Mutta sitten repesi. Lasten todistusten jako. Perinteiset lomakahvit Jokioisten leivässä. Joulukoristevaraston päivitystä Hushållskassa. Kuusen koristelu.

Ja niin se joulutunnelma löytyi – viimeistään siinä vaiheessa, kun huomasin työnteleväni 500 kilon painoista ostoskärryä Prisman käytäviä pitkin.

Lasten kanssa juteltiin joulupukin todellisuudesta. Tytär totesi kiinnittäneensä huomiota siihen, että pukki näyttää erilaiselta eri paikoissa. Tämä oli hänen mielestään vahva näyttö siitä, että joulupukki ei ole oikea.

Pohdin asiaa hetken ja totesin, että pukki on vähän niin kuin laki. Yksi idea – monta tulkintaa.

Toivotan rauhallista joulua kaikille!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s