comment 0

Olipa pitkä projekti

Parhaita hetkiä asianajajan työssä on, kun toimeksianto saadaan loppuun hoidettua ja asiakkaalle on saatu aikaiseksi hyvä lopputulos. Sain tänään ilon vahvistaa pitkäaikaiselle asiakkaalleni, että hänen asiansa on tullut loppuun hoidetuksi. Asiakas sai juuri ne korvaukset, joita alun perin lähdettiin hakemaan — mutta kauan se kesti.

Tarkistin arkistoistani, että tapasin kyseisen asiakkaan ensimmäisen kerran elokuussa 2011. Tuossa tapaamisessamme hahmottelin – näin jälkikäteen arvioiden – varsin tarkasti ne korvaukset, joihin hänellä olisi oikeus.

Ainoa yllätys asiassa oli se, että korvausten saaminen vaati kolme käyntiä käräjäoikeudessa ja kaksi hovissa. Kaikkinensa prosessi vei neljä vuotta, koska korvauksen maksanut osapuoli käytti hyväkseen jokaisen mahdollisuuden vastustaa maksuvaatimustamme.

Tarinan opetus on, että sinnikkyys palkitaan, mutta helpolla korvaukset eivät heltiä. Oikeutta itselleen vaativan (ja hänen asianajajansa) on oltava valmis puolustamaan oikeaksi katsomaansa lopputulosta ja varauduttava pitkään odotukseen.

Kuva: Mi camino / [bastian.] / CC BY-NC-ND 2.0

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s