comment 0

Yrittäjäsankari Aku Sorainen

Hesarissa oli juttu 50 vuotta täyttävästä asianajaja Aku Soraisesta. Kannattaa lukea. On pakko ihailla miehen rohkeutta ja päättäväisyyttä perustaa asianajotoimisto 90-luvun Viroon. Tämä ratkaisu on ollut huikea menestystarina, mutta eihän sitä silloin voinut tietää. Jos toimisto olisi syystä tai toisesta epäonnistunut, moni olisi varmasti jälkiviisaana voinut väittää ”tienneensä” lopputuloksen.

Yrittäminen on kovaa puuhaa, sitä se on myös yrittäjä-asianajajalle. Minulta varsin usein kysytään, millaista on pyörittää omaa toimistoa. Vastaan, että rankkaa mutta palkitsevaa. Mikään oikeustieteellisen koulutuspolun varrella ei valmista asianajajaa yrittäjyyteen. Oikeudellinen osaaminen ja asianajotaidot eivät muutu kannattavaksi liiketoiminnaksi itsestään – ne ovat vasta perustaitoja. Yrityksen pyörittäminen vaatii paljon muutakin.

Haastavinta ja palkitsevinta yrityksen pyörittämisessä ova ihmiset – niin asiakkaat kuin työntekijät. Näiden varassa yritys menestyy, sillä kukaan ei menesty yksikseen. Uskon, että juuri ihmistaidot ovat Aku Soraisenkin menestyksen salaisuus.

Tapasin joskus 2000-luvun alussa nuoren avustavan lakimiehen Soraisen toimistosta. Soraisen toimisto oli minulle tuntematon, mutta minuun teki suuren vaikutuksen se, kuinka valtavan ylpeänä tuo nuori lakimies kertoi työpaikastaan. Nykyään hän näyttääkin olevan Soraisen yhtiökumppani.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s