comment 0

Hyvää pöhinää suomalaisen välimiesmenettelyn ympärillä

Keskuskauppakamarin järjestämän Helsinki International Arbitration Dayn aattona järjestettiin Roschierin tiloissa mielenkiintoinen nuorten Pohjoismaisten välimiesjuristien yhteistilaisuus, jossa keskusteltiin ajankohtaisista aiheista välimiesmenettelyn saralla.

Tilaisuus toteutettiin paneelikeskusteluna, joka onnistui huikean hyvin. Paneelikeskustelu on vaikea laji, mutta tälle kertaa keskustelu eteni hienosti ja yleisökin viihtyi.

Ruotsissa on valmisteilla mielenkiintoinen uudistus, jossa välitystuomion kumoamiskanteet keskitettäisiin Svean hovioikeuteen ja ainakin osa oikeudenkäynnistä voitaisiin tietyin edellytyksin käydä Englanniksi. Ennakkoluulotonta ja rohkeaa. Ruotsi haluaa tosissaan palvella kansainvälisiä ruotsalaisen välimiesmenettelyn käyttäjiä. 

Toivottavasti suomalaisetkin päättäjät ymmärtäisivät, että kansainvälinen riidanratkaisu voi olla merkittävää liiketoimintaa ja alkaisivat toimia sen mukaisesti.

Vähintään yhtä antoisaa on tietysti nähdä tuttuja kollegoita ja vaihtaa kuulumisia. Keskuskauppakamarin järjestämään välimiesmenettelypäivää saapuneet kansainväliset vieraat toivat kuitenkin raikkaan tuulahduksen.

Keskuskauppakamari on kyllä tehnyt hyvää työtä suomalaisen välimiesmenettelyn kansainvälisen tunnettuuden edistämisessä. Tuloksia ei tietysti synny hetkessä, mutta ilmassa on hyvää pöhinää.

Ehkä maabrändiryhmän hahmottelema tehtävä suomalaisista konfliktinratkaisijoina toteutuu jonain päivänä tätä kautta.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s