comment 0

Pauliine Koskelo jättää korkeimman oikeuden

Pauliine Koskelo nimitettiin Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuimen tuomariksi. Kyseessä on tietenkin hieno tilaisuus Koskelolle, mutta samalla se on selkeä menetys Suomen oikeuslaitokselle.

Koskelo on tietenkin erinomainen juristi. Sen lisäksi hän on visionääri ja rohkea keskustelija. Koskelo on tuonut esiin puutteita oikeuslaitoksen rakenteissa ja toimintatavoissa sekä tehnyt rohkeita ja perusteltuja ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi.

Valitettavasti oikeuslaitoksen toimintakyky ei ole ollut päälimmäisenä poliitikoiden mielessä — vaikka syytä olisi. Yksi syy Koskelon lähtöön onkin turhautuminen oikeuslaitoksen alasajoon, kuten hän kertoo Helsingin sanomille:

Etenkin perus- ja ihmisoikeusoikeuksien takia vaatimustaso on kasvanut, mutta Suomessa oikeuslaitoksen toimintakykyä on heikennetty. Samalla kun olen hyvin iloinen uudesta tehtävästäni olen murheellinen Suomen oikeudenhoidon huonontumisesta.

En tunne Pauliine Koskeloa henkilökohtaisesti, mutta sanoisin, että korkeimman oikeuden presidentiksi ei nousta, jos vastoinkäymisistä turhautuu kovin helposti. Jos oikeuslaitoksen tilanne on niin huono, että se ajaa jopa korkeimman oikeuden presidentin muihin tehtäviin, meillä on todella syytä huoleen.

Oikeuslaitos toimii ihmisten varassa — mitä tapahtuu, jos heistä kyvykkäimmät hakevat itselleen paremman työpaikan?

Kuva: Korkein oikeus 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s