comment 0

Asianajajaliiton uusi strategia

Asianajajaliitto julkaisu uuden strategiansa. Uuden strategian ytimessä on liiton visio siitä, että kaikki luottavat asianajajaan. Tässä visiossa asianajajat toimivat ”kansan ja esivallan välissä”. Asianajajien paikka yhteiskunnassa viittaa saman nimiseen, Heikki Pihlajamäen kirjoittamaan suomalaisen asianajajakunnan historiaa käsittelevään teokseen. Mutta mitä se kansan ja esivallan välissä oleminen oikein tarkoittaa liiton strategian näkökulmasta? Miten asianajajat pyrkivät saavuttamaan visionsa?

Asianajajaliiton strategian mukaan ”kaikki luottavat asianajajaan” visio pyritään saavuttamaan viiden strategisen tavoitteen perusteella. Nämä tavoitteet ovat:

  1. Asianajajakunnalla on arvostettu asema yhteiskunnassa oikeudellisten olojen kehittäjänä.
  2. Laadukkaat asianajopalvelut ovat jokaisen ulottuvilla.
  3. Asianajajat ovat ammattitaitoisimpia oikeudellisten palveluiden tarjoajia, ja asianajajan ammatti on haluttu.
  4. Asianajajat ovat sisäistäneet ammattikunnan eettiset säännöt, ja säännöt tunnetaan laajalti yhteiskunnassa.
  5. Asianajajaliitto on tehokas palveluorganisaatio jäsenistölleen.

Asianajajaliiton strategiset tavoitteet ovat kunnianhimoiset, kuten 20-vuotisstrategialta sopii odottaakin.

Asianajokunnan asemaan liittyen liitto muun muassa tavoittelee sitä, että 2020-luvulla oikeudenkäyntiasioita hoitavat vain asianajajat ja myös julkiset oikeusavustajat kuuluvat Asianajajaliittoon. Tavoite on aiheellinen. Terveydenhoidossa on ollut jo pitkään itsestäänselvyys, että lääkärinpalveluja tarjoavat ainoastaan laillistetut lääkärit. Miksi oikeudenhoidossa tilanteen pitäisi olla yhtään sen monimutkaisempi?

Asianajajaliitto kantaa myös suurta huolta oikeudellisten palveluiden saatavuudesta ja laadusta, johon oikeastaan kaikki muut tavoitteet kytkeytyvät. Näiden tavoitteiden osalta liitto ei päästä itseään eikä jäseniään helpolla. Liitto asettaa itselleen tavoitteita oman toiminnan kehittämisestä ja myös asianajajilta edellytetään itsensä jatkuvaa kouluttamista. Näin sen pitää ollakin.

Tarkemman kuvauksen strategisten tavoitteiden sisällöstä voi lukea Asianajajaliiton strategiasta.

Strategisia tavoitteita lukiessa on hyvä pitää mielessä, että Asianajajaliitto on lailla perustettu julkisoikeudellinen yhteisö. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s