comment 0

Asianajajapäivät 2015

Asianajajajan työvuosi alkaa asianajajapäivillä. Vuotuinen tapahtuma on hieno tilaisuus tavata kollegoita ja keskustella oikeudenhoidon tilasta Suomessa. Tänä vuonna oikeuspolitiikan forumissa puhutaan sovittelun puolesta. Lisäksi puolueet kertovat omista näkemyksistään oikeuslaitoksen rahoituksen ja kehittämisen suhteen liiton järjestämässä puoluetentissä.

Oikeuspolitiikkaa

Kestoaihe oikeuspolitiikan forumissa on jo pidempään ollut oikeuslaitoksen heikko – jopa erittäin heikko rahoitustilanne.

Perusongelma syntyy siitä, että oikeuslaitoksen rahoitusta leikataan ilman että tehtäviä vähennetään. Oikeuslaitoksen tehtävät ja niitä täytettäessä noudatetut menettelyt ovat lailla säädettyjä.

Rahoitus ja tehtävät saadaan tasapainoon vain, jos molempia leikataan tasapuolisesti. Tässä avainasemassa on eduskunta.

Odotan mielenkiinnolla, miten puolueet näkevät tilanteen ja millaisia aikomuksia heillä on tilanteen korjaamiseksi. Selvää on, että jotain on tehtävä, kun jopa konservatiiviset ja rauhalliset tuomarit järjestävät työpaikoillaan mielenilmauksia.

Koulutusta

Asianajajapäivillä on myös vahva koulutuksellinen anti.

Päivän ohjelmassa on mm. startup yritysten juridiikkaa, muistisairaiden oikeudellisia ongelmia, asianajotoimiston kasvua ja oikeudenkäyntejä käsitteleviä tilaisuuksia.

Minäkin pääsen lavalle kertomaan kokemuksia Asianajajaliiton mentorointiohjelmasta yhdessä mentorini, asianajaja Riitta Leppiniemen kanssa.

Liiton mentorointiohjelma on tarkoitettu oman toimistonsa perustaneille uusille asianajajille. Sitä voi suositella lämpimästi. Mahdollisuus keskustella asianajotoiminnan haasteista kokeneen kollegan kanssa on loistava apu toiminnan alkutaipaleella.

Viihdettä

Virallisen ohjelman jälkeen asianajajapäivät on tilaisuus tavata tuttuja. Puheensorina cocktail-tilaisuudessa on vaikuttava. Toisinaan jäyhästä ulkokuoresta huolimatta myös asianajajat osaavat olla sosiaalisia.

Päivällisen jälkeen alkaa tanssi, joka jatkuu salin parketilta yökerhon hämyyn aina aamun puolelle. Tällä kertaa yökerhon live-esiintyjänä on Diandra.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin

Lisään tähän kuvia päivän kuluessa, joten seuraa tätä sivua.

2015/01/img_2432.jpg

2015/01/img_2433.jpg

2015/01/img_2444.jpg

2015/01/img_2445.jpg

2015/01/img_2447.jpg

Otsikkokuva: Suomen Asianajajaliitto

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s