comment 0

Lisää tuottavuuttasi, vietä joulua!

Olen aina ollut  kiinnostunut työnteon tehostamisesta eli siitä, miten saisi enemmän aikaan vähemmällä vaivalla. Yleensä työnteon tehostaminen tapahtuu työtapoja ja työvälineitä kehittämällä, mutta taannoin törmäsin mielenkiintoiseen ehdotukseen – tee vähemmän töitä!

Työtunnit ja työteho

Taloustietelijä John Pencavel arvioi ensimmäisen maailmansodan aikaisten ammustyöntekijöiden työn tuottavuuttaan tuoreessa tutkimuksessaan, josta mm. Economist raportoi.

Aineiston perusteella näyttää siltä, että mitä pidempää päivää ammustyöntekijä teki, sitä tehottomampia lisätyötunnit olivat. Yli 70 tuntia viikossa työskentelevien työntekijöiden lisätyötuntien teho muuttui jo negatiiviseksi, jolloin  kokonaistuottavuus alkoi laskemaan. 

Kokonaistuottavuus

Oppi asianajajille?

Asianajajat ovat tunnetusti kovia tekemään töitä. Kollegoiden kesken  joskus jopa ylpeillään läpi yön jatkuvilla työpäivillä eli ”all-nightereilla”. Ehkä ei kannattaisi.

Ylipitkät työpäivät johtavat tuottavuuden laskuun. Väsynyt asianajaja saa vähemmän aikaiseksi ja joutuu sen vuoksi tekemään entistäkin pidempää työpäivää, mikä vain pahentaa väsymystä. Työn tuottavuuden laskuun johtava noidankehä on valmis.

Väsymys aiheuttaa ärtymystä ja heikentää arvostelukykyä. Väsynyt joutuu riitoihin ja tekee huonoja ratkaisuja. Huono yhdistelmä ammattilaiselle, jonka pitäisi pystyä sovittelemaan erimielisyyksiä ja antamaan hyviä neuvoja.

Väsynyt asianajaja ei ole hyvä asianajaja.

Kohti parempaa työn hallintaa

Omien rajojen löytäminen vaatii yritystä ja erehdystä. Rajojen löydyttyäkin pitäisi vielä olla malttia kuunnella kehoaan ja rohkeutta ja itsekuria pitää rajoistaan kiinni.

Olen kiinnittänyt paljon huomiota omaan jaksamiseeni sen jälkeen kun tajusin, että voin viettää jokaisen valveillaolotunnin töissä, eivätkä työt siltikään loppuisi, koska tehty työ tuo aina uutta työtä.

Asiakkaani ansaitsevat virkeän asianajajan ja minä ansaitsen elämän työn ulkopuolella. Tämän vuoksi olen laatinut itselleni selkeät säännöt, joista pidän kiinni. Minun sääntöni ovat:

  1. Ei yli 10 tunnin työpäiviä tai töitä viikonloppuna
  2. Ei työsähköpostia tai työpuheluita työajan ulkopuolella
  3. Säännöistä 1. ja 2. voi joustaa, jos se vähentää kokonaisrasitusta

Hauskaa ja rentouttavaa joulua!

Kuvat: John Pencavelin tutkimus

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s