comment 0

Oikeuden Käynti – Kirjoituksia asianajajan arjesta

Olen pitänyt oikeudenkäyntiaiheista blogia tässä verkko-osoitteessa vuodesta 2008. Aloittaessani blogia olin väitöskirjatutkija, mutta sittemmin väitöskirja on valmistunut ja olen siirtynyt käytännön työhön asianajajaksi. Myös blogiani on aiheellista päivittää.

Näkökulman vaihdos sai minut pohtimaan  tämän blogin tarkoitusta. Blogi oli alun perin oikeustieteellinen blogi, joka oli suunnattu tutkijoille, tuomareille ja asianajajille. Enää en ole tutkija, joten kenelle minä tätä nyt kirjoitan? Ja miksi?

Blogi on minulle keino jakaa ajatuksia, esittää mielipiteitä ja osallistua julkiseen keskusteluun. Asianajajaksi ryhdyttyäni asiakkaani eivät kuitenkaan ole toisia toisia juristeja, vaan ihmisiä ja yrityksiä elämän joka alueelta. Heille minä haluan kirjoittaa.

Meidän asianajajien työ on varsin huonosti tunnettua. Lehtiä lukemalla syntyy helposti käsitys, että ammattikunta koostuu joko rikollisia tai suuryrityksiä puolustavista ”huippuasianajajista”. Nämä asiat toki kiinnostavat, mutta asianajajien ja heidän hoitamiensa juttujen kirjo on paljon suurempi – ja elämänläheisempi.

Oikeuden Käynti -blogin tarkoituksena on antaa lukijalle kurkistus asianajotyön arkeen ja juhlaan. Tätä Tarkoitukseni on täydentää tätä näkökulmaa  taustoittamalla lehtien palstoilla käsiteltyjä oikeudellisia asioita ja ilmiöitä asianajajan näkökulmasta.

En toki unohda oikeuspoliittisia ja oikeustieteellisiä kirjoituksiakaan. Niiden painoarvo kuitenkin vähenee ja pyrin jatkossa käsittelemään näitäkin aiheita mahdollisimman yleistajuisesti.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s