comment 0

Blogin aihealue täsmentyy

Blogini aihepiiri täsmentyy. Tämän blogin uusi iskulause “kirjoituksia oikeudenkäymisestä” kiteyttää sen aihepiirin, josta tämän blogin kirjoitukset pyritään jatkossa mahdollisimman tarkkaan kirjoittamaan.

‘Oikeudenkäymisellä’ tarkoitan niitä kaikkia menettelyjä, joilla pyritään kulloinkin käsillä olevia tarpeita varten määrittämään asiaan osallisten relevantit oikeudet ja velvollisuudet. Kyse ei siis ole vain perinteisen prosessioikeuden alaan kuuluvista kysymyksistä, vaan laajemmin elämään kuuluvien konfliktien välttämisestä, hallinnasta ja ratkaisemisesta.

Aihealuetta lähestytään vaihtelevista näkökulmista. Kysymystä voidaan käsitellä tutkimuksellisesta, koulutuksellisesta tai vaikka oikeuspoliittisesta näkökulmasta – tai jostain ihan muusta tai vaikka vähän näistä kaikista.

Yritän myös lisätä ajankohtaisten, lyhyempien kirjoitusten määrää. Näiden kirjoitusten aihealue saattaa liittyä tai olla liittymättä oikeuden käymiseen. Mitään päivittäisblogia tästä ei ole edelleenkään tulossa. Tämänkin postauksen ensimmäiset rivit kirjoitettiin marraskuun puolella.

Lukijakommentteja on aina mukava lukea. Toivottavasti niitä saadaan lisää tulevaisuudessa. Minuun voi ottaa yhteyttä myös suoraan ja vaikka ehdottaa jotakin mielenkiintoista kirjoitusaihetta.

Hyvää joulunodotusta toivottaen, Jarkko.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s