comment 1

Blaki

Tämä on oikeuteen ja oikeustieteeseen keskittyvä blogi eli blaki (eng. blawg).

Tulen tässä blogissa käsittelemään erilaisia (prosessi)oikeudellisia aiheita tieteellisestä näkökulmasta. Pyrkimykseni on nostaa esiin ja käsitellä omaan tutkimukseeni liittyviä, mielestäni mielenkiintoisia ja mahdollisesti jopa ajankohtaisia oikeudellisia ilmiöitä ja kysymyksiä.

Toivottavasti valittu teema miellyttää ajateltua lukijakuntaa – toisia prosessioikeuden tutkijoita, asianajajia, tuomareita ja kaikkia muitakin oikeudellisesta ratkaisutoiminnasta kiinnostuneita.Syyt tämän blogin perustamiselle ovat itsekkäät. Tutkijanurani aikana olen havainnut, että monesti ajatukset jäävät turhan pitkäksi aikaa hautumaan omaan päähän, kun niistä ei pääse keskustelemaan samoista teemoista kiinnostuneiden kanssa. Kaikilla tutkijoilla on tietysti omat kahvipöytäkeskustelunsa, mutta laajempia piirejä nämä keskustelut eivät tavoita, jolloin tarjolla on vain rajoitetusti ulkopuolisia näkökulmia. Sitten, kun viimein olen saanut ajatukseni työstettyä valmiiksi artikkeliksi ja saanut sen vielä julkaistuksikin, pettymys on kova, kun paljon kaivattua palautetta ei tulekaan. Oliko se kirjoitus hyvä vai ei ei, jään miettimään?

Tämä julkaisukanava mahdollistaa toivoakseni oman ajattelun kehittämisen aivan uudella tavalla. Ensinnäkin julkaisukynnys on huomattavasti matalampi kuin perinteisissä oikeudellisissa julkaisuissa, jolloin minun on mahdollista julkaista ajatuksiani lyhyinä kirjoituksina ja saattaa ne nopeasti muiden arvioitavaksi. Toiseksi myös palautekynnys on paljon matalammalla, kun blogikirjoitusta voi kommentoida saman tien valmista palautekanavaa käyttäen. Kolmanneksi annetut kommentit ja vastaukset niihin ovat kaikkien nähtävissä, jolloin keskustelu on avoinna kaikille.

Blogin itsekkäistä peruslähtökohdista huolimatta toivon, että tästä on iloa myös muille. Se on oikeastaan edellytys sille, että tämä blogi voisi toimia ajattelemallani tavalla. Jos blogilla ei ole lukijoita, ei tilanteeni ole olennaisesti parantunut.

Lisäksi edellytetään tietysti, että lukijat ovat valmiita kommentoimaan lukemiaan juttuja. Pitääkseni kommentointikynnyksen mahdollisimman alhaisena, kommentoiminen ei ainakaan aluksi vaadi rekisteröitymistä. Omalla nimellä esiintyminen on toivottavaa.

Hauskoja lukuhetkiä!

1 Comment so far

  1. Ellu Pee

    Hei Jarkko,

    Tämähän on aivan loistava idea! Tarvitsemme forumeja, joilla keskustelua voi käydä suhteellisen jäsentyneesti, mutta kuitenkin jo siinä vaiheessa, kun ajatus on – kuten nuoriso sanoo – vielä vähän ”vaiheessa”. Tällainen kanava ei syö materiaalia perinteisiltä julkaisumuodoilta, pikemminkin se vain tukee niitä. Voisin myös kuvitella, että blakilla on luontevia käyttötapoja esimerkiksi oikeustieteen opetuksessa. Hyvä-hyvä! Ryhdyn mainostamaan tätä hetimiten!

    Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s